Polip

polip_wiem_o_zdrowiu

Forum

Polip (Marlena)
Trudno zapewne nam to jest ocenic,moze warto skonsultowac sie z innym lekarzem.
(więcej...)

2
Polipy? (Ania)
Rozpoznanie w jamie odźwiernikowa (żołądka)na obecność polipów przy zakażeniu bakterią HP można ocenić dopiero po badaniu xxx zależności od wyniku będzie kontynuowane leczenie farmakologiczne lub leczenie farmakologiczne po usunięciu polipów.. Należy zażywać leki zmniejszające wydzielanie soku żołądkowego (blokery pompy protonowej) oraz 2 antybiotyki. Co lekarz już zlecił.Dieta jak w chorobie wrzodowej żołądka lub dwunastnicy. I badanie kontrolne (lub usunięcie polipów)
(więcej...)

2
Problem (Barbara)
Witam, Właśnie poraz drugi miałam usówane polipy. W maju z szyjki macicy a dwa tygodnie temu juz kanału szyjki. Przed pierwszym zabiegiem przejżałam to forum i muszę powiedzieć, że bardzo mi to pomogło. Serdecznie dziękuję. Pierwszy zabieg miałam w znieczuleniu ogólnym (głupi Jaś) + miejscowym. Niestety zabieg pomimo to był bolesny. Na drugi dzień wypisano mnie do domu. Po zabiegu ciągle krawiłam i dwa tygodnie temu okazało się że mam je ponownie, ale tym razem już w kanale i był jeden duży z kilkoma małymi. Zabieg był już tylko w zniezuleniu miejscowym i równie bolesny. Tym razem lepiej czułam się po zabiegu i już po południu lekarz wypuścił mnie do domu. Za tydzień odbieram wynik hispatologiczny i trzymajcie kobitki za mnie kciuki. Zabieg nie jest przyjemny ale takich spraw nie wolno zaniedbywać, pamietajcie o tym. pozdawiam
(więcej...)

1
Polip w woreczku żółciowym (Magda 53)
W badaniu usg jamy brzusznej wykryto u mnie,cyt:\"Pęcherzyk żółciowy prawidłówej wielkości,ciękościenny bez złogóxxx okolicy ujścia woreczka żółciowego obecna niewielka(5mm)struktura bez cienia akustycznego-w różnicowaniu na pierwszym miejscu xxxątrobowe drogi żółciowe i żyła wrotna nieposzerzone.\"Pozostałe organy również nie odbiegały od przyjętych xxx w związku z tym zabieg chirurgiczny jest już konieczny?Czy nie powinno być wykonane powiedzmy po miesącu drugie badanie sprawdzające?Czytałem o problemach jakie mogą się pojawić z jelitem grubym na skutek niedostatecznej ilości żółci potrzebnej w procesie xxxę również dodać że w xxx zmarł mój ojciec na raka żołąxxx poważaniem
(więcej...)

1
Zatoki - polip (ryszard)
właśnie się zapisałam do innego lekarza bo też uważam, że ciągłe zażywanie sterydów do nosa może jest dobre ale na krótko, wolałabym lepiej usunąć polipa... teraz czekam na wizytę zobaczymy co pan doktor powie
(więcej...)

6
polip na macicy (Wiki)
robiłam usg macicy i wyszło że mam coś w macicy lekarz stwierdził, że to polip, wcześniej miałam nieregularne miesiączki co skłoniło mnie do pójścia do lekarza. Z jakimi zagrożeniami, komplikacjami i następstwami się to wiąże... czy usuwa się tylko chirurgicznie i czy będę miała problemy z zajściem w ciążę...
(więcej...)

1
Polip szyjki macicy- jest czy go nie ma? (Anna)
Witam wszystkich serdecznie- mam taki problem- jakieś pół roku temu byłam u ginekologa na usg i wtedy wyszło, że mam polipa w górnej części szyjki macicy. Jakiś czas temu powtórzyłam badanie u tego samego ginekologa, który stwierdził, że nie mam żadnych polipów. Gdy mu przypomniałam, o ostatniej wizycie, to wtedy kazał mi się położyć jeszcze raz. Po ponownym badaniu stwierdził, że jednak polip jest. Po miesiączce mam zgłosić się na usunięcie polipa. Jednak poszłam jeszcze do innego lekarza na usg, a ten powiedział, że badanie usg nigdy nie wykaże polipów na szyjce macicy. Można je potwierdzić jedynie podczas zwykłego badania na fotelu? Co o tym myśleć? Co powinnam z tym zrobić? Proszę o pomoc.
(więcej...)

1
leczenie polipów (Emila)
Cześc. Na początek opis mojego przypadku chce oznajmić ,że: mam 27 lat, nie rodziłam, nie roniłam, w ciąży nie jestem. Lekarz-oczywiście ginekolog (do którego mam zaufanie od wielu lat)wykrył mi polip szyjki macicy (0,5 cm) i skierował na usuniecie go oraz na łyżeczkowanie kanału szyjki i jamy macicy. Czytałam ,że polip można leczyc innymi rownież metodami, a nie tylko łyżeczkowaniem. Czy to prawda?
(więcej...)

1

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej pływa: kowadło czy rekin

polip_ciekawostki

Ciekawostki

Czerniak

W celu określenia czy mamy do czynienia z czerniakiem, nieodzowne są specjalne badania lekarskie. W przypadku gdy zaobserwujemy na swojej skórze niepokojące pieprzyki, należy czym prędzej zgłosić się do dermatologa.

Czy wiesz, że...

Ziarnica to innymi słowy chłoniak Hodgkina. Jest to choroba nowotworowa układu chłonnego (chłoniak), atakująca węzły chłonne i pozawęzłową tkankę limfatyczną. Na rozwój tej choroby wpływa wirus Epsteina.

Polecamy

Torbiel
Torbiele podobne są do pęcherzy, które w swoim wnętrzu zawierają pasożyty. Każdy z nich ma różną objętość: jedne są wielkości ziarnka soczewicy, inne dochodzą do dosyć dużych rozmiarów.

Archiwum

Metamizol wprowadzony na rynek w 1922 roku ciągle cieszy się popularnością lekarzy. Jest to substancja przeciwbólowa. Jak każdy dostępny lek na rynku ciągle poddawany jest badaniom. 500 mg metamizolu znajduję się między innymi w popularnym leku o nazwie Pyralgina. Lek stosuje się przy występowaniu boli rożnego pochodzenia i o różnym natężeniu, gdy inne środki nie działają lub są przeciwwskazane. Pyralgina jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu.